Тернопільський клуб рибалок http://fishing-club.te.ua/ |
|
Насадки і приманки http://fishing-club.te.ua/viewtopic.php?f=28&t=72 |
Сторінка 1 з 8 |
Автор: | rc5 [ 16 грудня 2008, 10:28 ] |
Тема повідомлення: | Насадки і приманки |
Все про приманки і їх приготування |
Автор: | mycij [ 25 грудня 2008, 19:00 ] |
Тема повідомлення: | Сазан (кароп) |
Так, пишу..... Потрібно на ринку купити два види крупи, пшеничну(крупного помолу) і кукурудзяну .....Вибирати треба особливо, на запах, який повинен у вас викликати бажання їсти (я не шуткую, це обов"язкова умова)..... Ще на ринку потрібно купити або конопляної муки, або (що краще) конопляних зерен..... По дорозі додому потрібно купити пару нестерильних лікарських перчаток.... Прийшовши додому варимо каші....обидві окремо. Робиться це так: У каструльку(бажано вузьку та високу) засипаєте крупу і не промиваючи заливаєте її холодною водою у співвідношенні 1 до 2 (тобто на чашку крупи потрібно дві тих самих чашки води, не більше і не менше)... Залили? Добре... Тепер запалюємо конфорку і робимо на ній найменший вогонь який тільки можливо (для цього краще підходять старі газові плити, бо в нових так не робиться).....на цей вогонь ставимо залиту крупу і накриваємо кришкою....і чекаємо (часу якраз вистачає, щоб підготувати снасті.....мішок для риби і ін необхідні на риболовлі речі, 0,5 ставимо в мішок для риби - на удачу) ...десь через 30хв. дивимось на кашу, вона повинна рівномірно збільшуватись, або як ніби зриватись із середини(як вулкан)... Прошу секунду уваги!!!!!...... НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ МІШАЙТЕ КАШУ І НЕ ДОБАВЛЯЙТЕ ВОДИ!!!!!!!!!! Як тільки ви побачили що більшість крупи розварилась (крупинки розвернулись як квітки) виключайте вогонь і дайте каші дійти 15хв. Обидві каші потрібно варити одночасно...це теж суттєво... Якщо ви правильно зварили кашу то в неї буде приємний запах (аж їсти хочеться) свіжоспеченрго хліба і каша не буде одним комком, а буде розсипчастою.... Коли каша дійшла, висипаємо у велику миску обидві каші і починаємо змішувати до однорідної маси..... Змішали..... тепер беремо конопляну муку (або помелені в кавомолці зерна коноплі) і акуратно постійно вимішуючи однією рукою (обережно не попечіться) кашу всипаємо в миску, ви одразу ж почуєте трохи різкуватий але приємний запах нагрітої коноплі.... Змішувати потрібно до консистенції прохолодного пластиліну (сподіваюсь в дитинстві усі гралися)....тому що потім мука нібухне, і якщо її зробити зарідкою не буде чіплятись за спружину і внеї не будуть втикатись дупи гачків...... Коли вимішали, це все потрібно накрити кришкою.... Їдемо на рибну ловлю.... У першому ж нормальному селі пиняємо стару жінку (корінну-невиїзну жительку) і питаємо у кого є хороша гноївка.......вона здає вам явку і ви направляєтесь до діда Макара (Степана, Івана, Грицька.....) з "чверткою".....За чвертку цей дід ван не тільки надасть доступ до гноївки але й ще надасть реманент і покаже з якого боку краще копати..... Нам потрібен гній якому близько 6міс. щоб не пах цвіллю але вже трохи перегорв, щоб залишався запах "основного інгридієнту" змішаний із слизом гнійного хробачка..... Знайшли такий? Тоді копайте його хутчіш і складайте у поліетиленовий пакет який ви прихопили у найближчому сільпо за 25коп. Щасливі і зі знахідкою продовжуємо рух до ставка (річки)..... Тепер, коли снасті розкладено і перша чарка вже випита, перед самим закидом...одягаємо куплені раніше медецинські перчатки.....сміливо дістаємо кастрюлю з кашою.....ах як вона пахне!!!!!...... потім пакет з гім...ой гноєм......і щедро набираємо гній у руку..... Простягаємо руку над кашою і за допомогою ін руки вичавлюємо з гною "соки"..........Не дуже багато, залежить від об"єму каші.....вичавили....тепер помийте руки у воді при березі (там де ви збираєтесь закидувати)....і вже чистими руками (в перчатках) вимішуєте кашу знову до однорідної маси..... Оце тепер і є ВАША БАЗОВА СЕКРЕТНА ПРИМАНКА для коропа, далі.......варіації.......експерементуйте..... п.с. Перчатки раджу одразу не викидати, оскільки витягувати спружину доведеться часто а каша запах не буде втрачати ще довго....повірте мені...... Вдалої риболовлі і кабанячих карпів........!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Автор: | Serhij [ 25 грудня 2008, 19:10 ] |
Тема повідомлення: | Re: Сазан (кароп) |
Оригінальний рецепт. Але я краще на старі провірені бойли |
Автор: | Tarsik [ 25 грудня 2008, 20:14 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Сподіваюсь що нарахунок ГНОЮ це не прікол,бо в мене ,в селі,його ВИСТАРЧАЄ.Кому треба всі до мене,в мене сезонні знижки |
Автор: | Serhij [ 25 грудня 2008, 20:17 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Літру гноївки на літку горілки. Махнулись не глядя |
Автор: | GOR [ 22 січня 2009, 18:24 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
То не хай простять мене модератори, але хотів поділитися ще однією "насадкою". Ніхто не пробував ловити "на сало". По цій ссилці є непоганий рецепт!!!! Дуже непоганий!!! http://karpela.com.ua/forum/viewtopic.php?t=634 |
Автор: | rc5 [ 22 січня 2009, 18:46 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
я ловлю на сало деколи простий рецепт сало кубиками і часничком приманка суперова в плані часто міняти непотрібно і з гачків не злітає після покльовок |
Автор: | Serhij [ 19 лютого 2009, 22:57 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Народ, приближається сезон. Кожен день бачу в куточку свої патики і просто ломка почалась за нормально рибалкою. Щодо сала -- попробуйте з часником (натерти сало часником завчасно перед рибалкою). До речі, часник прекрасно використовують з мамалигою. Також попробуйте чілі, можете не жаліти його в прикормку чи наживку. Карп -- не людина, його так не пере, він відчуває запах. Провірено Також можете упростити (чи ускладнити) собі життя -- використовуючи діпи і бустери. Доволі не погано, працює навіть з салом, опаришем, кукурудзою, ..... . Може перед сезоном хтось щось розумного порекомендує. |
Автор: | Tarsik [ 21 лютого 2009, 00:51 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
А чілі це кетчуп? |
Автор: | Serhij [ 21 лютого 2009, 01:09 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Перець чілі. Це не кетчуп -- це приправа як паприка, тільки грубшого помолу (з кісточками типу як в болгарському перці). По суті, це мелений пекучий перець. Купити не проблема, чи самому помолоти. |
Автор: | GOR [ 24 лютого 2009, 20:24 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Вроді би з слідуючого тиждня потепління обіцяють. Є одне місце де льоду немає (водосховище на річці), хто що порекомендує з наживок і прикормкі. На що в данний час можна половити карпа (карася)? |
Автор: | Serhij [ 24 лютого 2009, 21:27 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Полюбому треба ще чекати поки вода прогріється. Якщо візьме карп -- хіба випадково. А карась може ловитися на опариша з матилем. Але тоже шансів не багато. Рано ще. |
Автор: | GOR [ 24 лютого 2009, 21:38 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Та був там, якраз перед останніми морозами, за години півтори шт 15 карасиків зловили (гр 100-120), і мужик з лодки ловив, але більших. Сам здивований був , і що саме цікаве бачив як карась "гуляв", чи може його хтось ганяв. Я приїхав туда з спінінгом, але прийшлося його срочно переробити під донку - невеличкій гузік (15 гр) і гачок з мотилем. І ловив як фідером - по кінчику спінінга. І ніяких там теплих сбросів немає. |
Автор: | Serhij [ 24 лютого 2009, 21:47 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Ну з карасьом ясно, таке буває доволі частеньоко. А вот карп -- інше питання. По-научному, якщо вода холодніша ніж 10-12 градусів, то карп активно годуватися не буде. Провірено Подивись http://www.active.lviv.ua/2008-t1924.html це (вода 8-9 градусів, а вночі ще холодніша) і порівняй з цим http://www.active.lviv.ua/2008-t1471.html. Ми на трофеї просто були в шоці і холодно було -- торба. І до того ж всього на кубку Львова залік з 1,5 кг., а на трофеї -- з 0 кг. |
Автор: | Grisha [ 23 квітня 2009, 00:03 ] |
Тема повідомлення: | Re: Насадки і приманки |
Привіт.Поділіться будь-ласка знаннями і рецептами,про приманки для карпа.Я ще трохи зелений в цій справі,і не помішає поради Буду-дуже вдячний. |
Сторінка 1 з 8 | Часовий пояс UTC + 2 годин |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |