Тернопільський клуб рибалок
http://fishing-club.te.ua/

Сушена риба"ТАРАНЬКА"
http://fishing-club.te.ua/viewtopic.php?f=56&t=1148
Сторінка 1 з 1

Автор:  igoryha2010 [ 22 червня 2011, 09:59 ]
Тема повідомлення:  Сушена риба"ТАРАНЬКА"

Росказуєм хто як соле і суше??? :beer:

Автор:  Сергій2 [ 23 червня 2011, 11:28 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

я засипаю рибу в сіль, дві сутки в холодилинику, потом легенько змиваю даю дохера перцю і ше на сутку, потом сушити.

Автор:  Yarkop [ 12 липня 2011, 09:41 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

Чищу, ретельно мию рибу, потім засолюю( багато в середину і ззовні). Три дні солиться і на сушку - ще ні разу не підводила, до пивка в самий раз :sun:

Автор:  Yarkop [ 15 липня 2011, 10:43 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

Якраз позавчора повісив сушитись 34шт. тараньки. Якщо буде така жара, то в неділю вже можна смакувати :) :beer: :)

Автор:  Evgenovych [ 15 липня 2011, 19:35 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

Я рибу вже давно не солив, щось лєнь, чесне слово, бавитись та й часу не так багато. Знаю дехто солить не випотрошуючи кишки, кажуть так не пересихає. Я думаю слід розділити соління чи тобись сам процес по відношенню до різних риб з різною степенню жирності. Чи враховує хтось ці особливості?

Автор:  igoryha2010 [ 15 липня 2011, 19:49 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

Я як рибачив на дніпрі то місцеві рибаки давали сушеного ляща,то він небув випатрошений я таке перший раз побачив то даже їсти щось перехотілось,але попробував то воно дійсно непересушене аж сочне :nyam: :beer:

Автор:  roma123 [ 15 липня 2011, 21:02 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

В кишках багато жиру, тому і не пересохає =)

Автор:  Propank [ 04 листопада 2011, 23:37 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

ну наскільки я знаю білу рибу переважно вялять майже сушена але як ви кажете сочна і вішаєця вона вниз головою )))наскільки памятаю на 1кг риби 200-300грам солі і в холодильник під гнітом на 2-3 велику на 4 дні і постійно зливати воду підсушити вниз головою і вуаля рибка вялена і доречі чистити її не потрібно ) з карася класна брат робив а з ляща напевне всі їли смакота ))) :beer:

Автор:  Григорий Ершов [ 07 серпня 2019, 09:09 ]
Тема повідомлення:  Re: Сушена риба"ТАРАНЬКА"

Чистим брюхо рыбы и засаливаем ее . Ставим в холодильник на период от 2-х дней до недели. Промываем по нужде. На проволоку или веревку цепляем и очень хорошо закрываем марлией чтобы не было ни единой дырочки и чтобы она не прислонялась к рыбе. Вешаем так чтобы не попадал прямые солнечные лучи в зависимости от времени года время сушки разное, иногда меньше недели, но обычно больше.

Сторінка 1 з 1 Часовий пояс UTC + 2 годин
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/