Тернопільський клуб рибалок http://fishing-club.te.ua/ |
|
Дрiбний окунь - чищення та приготування http://fishing-club.te.ua/viewtopic.php?f=56&t=124 |
Сторінка 1 з 2 |
Автор: | kaban [ 06 січня 2009, 13:21 ] |
Тема повідомлення: | Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Вчора зробив для себе одне гарне вiдкриття. Хочу подiлитись зi всiма. Кожен знає, як тяжко чистити окуня i який вiн смачний жарений. Ось i я витягну вчора з балкона пакет з окунцями i там менi шкода стало його на тараньку пускати. Думаю попробую почистити поки заморожений. Почав з луски. Опа, нiби чистится непогано. Але довго. Вирiшив попробувати знiмати разом з шкiрою. Пiсля 10-ти хвилин експериментiв отримав оптимальний спосiб швидкого чищення. Рекомендую все робити в тому порядку як напишу. Отже беремо мороженого (обовязково) окунця. IMG_0008.JPG Вiдрiзаємо голову, зрiзаємо верхнiй плавник. Далi розрiзаємо живiт i витягаємо iкру i кiшки. Зрiзаємо нижнiй плавник. Далi в верхнiй частинi (де була голова) пiддiваємо шкiру i легким движением рукi знiмаємо до самого хвоста з однiєї сторони i з другої. Вiдрiзаємо хвости (хто полюбляє хрумкотiти жареними хвостиками може це не робити), промиваємо живiт i опля - отримуємо почищену тушку. IMG_0009.JPG Далi, хто що полюбляє, жаримо, тушемо i т.i. Я солю, перчу, обмакую в борошнi i на пательню. Жарю до появи апетитної золотавої корочки. Костей не вiдчувається. Iкру поскладав в окрему тарiлку i засолив. IMG_0011.JPG Що далi з нею робити ще не придумав. Попробую засушити, правда незнаю як, може хтось щось порадить. Або якiсь рецепт приготування рибячої iкри пiдкаже. Смачного! |
Автор: | Borov [ 06 січня 2009, 13:28 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Давно користуюся, і не тільки для дрібного окуня. Для зняття шкіри разом з лускою, опускаємо окуня в кипяток на декілька секунд(визначаємо єксперементально). Шкіра злазить дуже легко. |
Автор: | kaban [ 06 січня 2009, 13:33 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Ок! Сьгоднi ще поексперементую з кiпятком. Головне я думаю не перетримати, ато звариться. |
Автор: | BOB [ 06 січня 2009, 14:04 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Моя теща тоже так робить окуня, знімає шкуру і на пашельню . вона тільки недавно такий спосіб придумала і довольна, бо типер небуде віддавати окунів мені на тараньку. але мені пофіг , я рибу люблю ловити , а шо далі то не моя справа П.С. а спосіб дійсно зручний і окуні смачнющі получаються |
Автор: | Borov [ 06 січня 2009, 14:13 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
ше один варіант приготування на природі, з одної сторони трішки геморойний, з другої дуже простий. окуні беремо бажано не дуже маленьких, кишки витягуємо через рот(добре шо їх там небагато, і рот великий ), дальше натираємо спеціями за смаком(натираємо проти шерсті), в оригіналі перець сіль, я ше в середину додаю цибулі і спеції, насиляємо на шампур повздовж, шампур втикаємо в землю коло багаття, готовий коли шкіра обвуглиться, виглядаю недуже, зате насмак супер. |
Автор: | kaban [ 06 січня 2009, 14:19 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
А ще GOR пiдказав що з iкрою робити. Не готувати, а зберiгати в морозiлцi. А коли треба розморожувати i додавати до прикормки. Непоганий варiант. Iкру їдять всi види риб, отдже i для прикормки згодиться. Будем пробувати. |
Автор: | Borov [ 06 січня 2009, 14:23 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Візьми ікру перетри з маслом, сіль перець. В холодильник на годину другу, потім на хліб. Супер закусь!!! Перетри з маслом, трошки муки, спеції, в яйце та на сковортку, теж дуже смачно! |
Автор: | Jakal [ 08 січня 2009, 11:53 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Это конечно все супер! но....в щкуре как раз все и витамины! Хотя на вкус и цвет....... Насчет икры,ее надо выложить на тарелочку чтоб она отошла (разморозилась),потом взбиваете ее вилочкой как (яйцо) в процессе взбивки на вилочку будет цеплятся щкурочка от икры (ее выкидываем),потом дабовляем немного растительного масла,соль перчик еще раз взбили и в холодильник на 7 минут.....После приглашаете Кума в гости и по соточке!!! Смачного.... |
Автор: | Tarsik [ 08 січня 2009, 13:21 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
написав Максимус Это конечно все супер! но....в щкуре как раз все и витамины! Хотя на вкус и цвет....... Насчет икры,ее надо выложить на тарелочку чтоб она отошла (разморозилась),потом взбиваете ее вилочкой как (яйцо) в процессе взбивки на вилочку будет цеплятся щкурочка от икры (ее выкидываем),потом дабовляем немного растительного масла,соль перчик еще раз взбили и в холодильник на 7 минут.....После приглашаете Кума в гости и по соточке!!! Смачного.... А як зі шкурою робити,щоб витаміни зберегти?чи знаеш як приготувати в пароварці? |
Автор: | Jakal [ 08 січня 2009, 14:07 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Если честно для меня нестоит больших проблем почистить Окуня любых размеров...Пользуюсь обычной теркой!! Ситочко точто похоже на гвозди вбившие с другой стороны,ей чистиш окуня на ура!!! 1 мин. и окушок чистенький и руки целы нет проблем! попробуйте Для скороварки Есть один замут... Рыбу почистил (голова выкидывается Котам), режеш по хребту на двое (можеш хребет с костями выкинуть по желанию). Солиш,перчиш ложиш в миску, перемешал и дал помарится в холодильнике минут 10. Затем береш морковь 3 большишх луковицы все это режеш сабелькой,затем обжареваеш на масле (растительное) до полуготовности. После в скароварку выкладываеш обжаренный лук морковь с верху рыбу по вкусу специи 2 ложки томат пасты 200мл кипячоной воды и 50 мл масла...Все это делал закрыл и тушиш минут 15-20...После зовеш Жену,отркрываеш бутль и вперед!! Смачного!!!... |
Автор: | V.Pavlo [ 08 січня 2009, 15:27 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Цю тему на коли головдний читати вредно . Окунь. Я за ним в Хрінники завжди їду за 140 км , казали в Івачеві теж непоганий , можливо з вами сконтактуюсь на новий сезон зїздимо . Але я від теми відійшов . Ну по-перше чистити , в мене простий спосіб , береш вилку і під кутом 60 градусів акуратненько чистиш за 1 хв їх пару можна начистити . А приготовити є в мене таке блюдо . Чистиш окуня , голова котам або на уху , потім солиш перчиш , лимон і т.д. потім в пательню , але має бути досить висока пательня , наливаєш олії так щоб окунь в ній плавав , типу картоплі фрі , і туда його. 5-10 хвилин і получається смакота і під пиво і під що хто вживає . Зауважу окунь має бути спотривний 70-100 грам , при правильній прожарці кісточки також можна їсти . Вот таке блюдо , смачного. |
Автор: | Володимир [ 13 січня 2009, 01:32 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
"Раз пошла такая пьянка - реж последний огурец" ... Хочу запропонувати самий лінивий рецепт для приготування "матросиків". Чистити луску не потрібно. Вичищаємо живіт від кишок, ікорки, молоки. Промиваємо. Солимо внутрішність і перчимо до смаку, але без фанатизму. Складаємо на тарілочку і в холодильничок. (Можна дістати пляшечку холодного пивасіка і зробити гарний ковточок за почин). А тим часом в духовці ставимо вниз деку, а вище неї решітку. Запалюємо духовку і прогріваємо її до 180 градусів. Поки духовка нагрівається, дістаємо наших рибок, шматок сала і коробку сірників. Тоненько нарізаємо сало. Кількість тоненьких кусочків рівна кількості наших окунів. Розтискаємо окуню живіт, в середину кладемо шматочок сала і розпираємо живіт сірником, з якого треба обламати сірку. Якщо окунь крупний, то замість сірника підійде зубочистка. (Робимо ще один гарний ковточок пивасіка за початок). Відкриваємо нагріту духовку і викладаємо рибу на решітку животами доверху. Сірники в животі не дадуть рибі провалитися . Закриваємо духовку і чекаємо 15-20 хвилин. Запах по хаті буде супер. Залишається витягнути рибу, дати ії трошки охолонути і .... смачного |
Автор: | under [ 25 травня 2010, 14:34 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
написав Максимус Если честно для меня нестоит больших проблем почистить Окуня любых размеров...Пользуюсь обычной теркой!! Ситочко точто похоже на гвозди вбившие с другой стороны,ей чистиш окуня на ура!!! 1 мин. и окушок чистенький и руки целы нет проблем! попробуйте написав V.Pavlo в мене простий спосіб , береш вилку і під кутом 60 градусів акуратненько чистиш за 1 хв їх пару можна начистити . пробував так чистити окуня. Непогані способи |
Автор: | seryoja [ 25 травня 2010, 15:13 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
я от так чищу: надрізається шкіра вздовж спиного плавника з двох боків, виділяється пальцями... потім тримаю окуня в низ головою.. лівою рукою від хвоста стягую шкіру... і смикаю в них... в лівый руці лишається шкіра, голова і нутрощі... в правій мяско десь ось так http://www.youtube.com/watch?v=wNsPoot27sw |
Автор: | goof [ 25 травня 2010, 20:53 ] |
Тема повідомлення: | Re: Дрiбний окунь - чищення та приготування |
Можу підказати один рецепт,чистити окуня від кишок,обсипаєте дуже великою кількістю солі (на природі) на шпажку і на вогонь,сіль кристалізується і потім знімаєш шкуру з лускою.Лишається одне мясо В дома такий же спосіб тільки в духовці,засипали окуня купою солі запхали в духовку на 15хв.витягнули,здерли шкіру,додали трошки лимончику і СМАКОТА |
Сторінка 1 з 2 | Часовий пояс UTC + 2 годин |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |