Тернопільський клуб рибалок
http://fishing-club.te.ua/

Гаряче копчення!!!
http://fishing-club.te.ua/viewtopic.php?f=56&t=529
Сторінка 2 з 4

Автор:  Володимир [ 26 червня 2011, 16:49 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

написав Shymaher
А про ОРЕНДУ =-O ????? довгострокову!!!!!!!!!!!! :D

Мав на увазі , що купимо. :) Назначимо по графіку коптильника. А як рибу треба підготувати ? Форель, горбуша підійде ?

Автор:  WASJA_BOSS [ 26 червня 2011, 21:33 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

я б теж подивився на коптілку якщо можна...

Автор:  Shymaher [ 27 червня 2011, 10:57 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

написав Володимир
написав Shymaher
А про ОРЕНДУ =-O ????? довгострокову!!!!!!!!!!!! :D

Мав на увазі , що купимо. :) Назначимо по графіку коптильника. А як рибу треба підготувати ? Форель, горбуша підійде ?


Ну олігархи, ше б Осетра захотіли коптити, підійде хижа риба Окунь,щука.
А копітілка непродається, тільки інженерна ідея, для нормального сварщика це 2год роботи

Автор:  Tarsik [ 27 липня 2012, 15:03 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

Нарешті зміг купити зварочку класну і давно мріявши про коптілку змайстрував сей девайс

IMAG0013.jpg
Сьогодні була випробувана в ділі,ну шо сказати:РИБКА КОПЧЕНА-ЄНТО ВЕСЩЬ!!!

IMAG0008.jpg

IMAG0010.jpg

Автор:  Trade [ 27 липня 2012, 19:35 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

коптілка форева...............

Автор:  володя [ 27 липня 2012, 23:06 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

На чергову зустріч форумчан паралельно з шашликом будемо смакувати копчену рибку :laie: :nyam: і запивати... :beer:

Автор:  parawyt [ 14 серпня 2012, 19:53 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

написав Trade
коптілка форева...............

А скумбрія яка смачна виходить з цієї коптілки!!! :nyam:

Автор:  Asche [ 03 жовтня 2012, 10:36 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

написав Tarsik
Нарешті зміг купити зварочку класну і давно мріявши про коптілку змайстрував сей девайс

IMAG0013.jpg
Сьогодні була випробувана в ділі,ну шо сказати:РИБКА КОПЧЕНА-ЄНТО ВЕСЩЬ!!!

IMAG0008.jpg

IMAG0010.jpg

Можливо в Вас є якась схема конструкції такої коптілки. Хотілось би глянути, бо є бажання зварити і собі щось подібне. Наперед вдячний.

Автор:  Trade [ 03 жовтня 2012, 17:32 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

особисто у мене зроблена із щитка часів СССР...сталь мін 2.5мм а мож і 3мм не заміряв!!! три роки практично без проблем...тільки недавно чуть прогоріла...заварилось!!!коптить практично все що можна закоптити!!! :)

Автор:  Maks [ 09 червня 2013, 15:26 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

Хто як маринує рибу перед коптінням???

Всі просто засолюють в водяному розчині солі?

Автор:  Trade [ 09 червня 2013, 18:27 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

написав Maks
Хто як маринує рибу перед коптінням???

Всі просто засолюють в водяному розчині солі?

так тільки сіль...не більше 1-ї доби...в моєму випадку!!!

Автор:  taras_shl [ 15 червня 2013, 20:43 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

теж тільки сіль.....

засолюю у водно соляному розчині 5,5 год (солі в воді стільки щоб кинута туди сира картопля плавала), потім відмочую у чистій воді 1 год, просушую 1 год, копчу 45хв на відкритому балконі, диму рівно стільки як від одної сигарети.

Більше тут: "Правильное копчение и вяление рыбы" Пышков А. В., Смирнов С. Н. http://www.ex.ua/view/4779475

Дачний эконом варіант :

Автор:  mdendyuk [ 01 лютого 2014, 18:39 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

написав parawyt
написав Trade
коптілка форева...............

А скумбрія яка смачна виходить з цієї коптілки!!! :nyam:



Скумбія з коптілки ДУУУУУУУУУУже смачна, можна й пальці собі повідкусувати.
Але в мене майже кожного разу шкіра дуже тріскає (перевязую тушки шпагатом щоб риба не розкривалась), це правда нікому не заважає, і на смак не впливає,але естетичний вигляд .........
Якщо хтось розкусив секрет поділіться. :sos:

Я скумбрію солю в 30 % розчині -1 добу, потім перевязую шпагатом, сушу прибл. 1 год. КОПЧУ.
Кличу кума, знімаєм пробу (лопаєм) :beer: :nyam: :nyam: :nyam: .

Автор:  Maks [ 12 червня 2014, 14:05 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

Якось тестували подобіє коптильні на рибалці, це була інтерпритація з двох мангалів... Рибка нам сподобалась, от я вирішив завести собі коптилочку.

Цей апаратик був куплений в Епіцентрі за 299 грн, виробник український завод СИЛУМІН! Правда довелось його трохи удосконалити, а саме добавити ніжки, щоб вона була незалежна від мангалу і сама розмішалась над вогнищем!

От і перший тест, коптили курячі стегна та крильця.

Про маринування вичитав в інеті:
Промиваємо курятину, натираємо сумішшю перців (червоний та чорний) і сіллю! Все в пакет і в прохолодне місце на годину часу, потім просушити на вітрі, щоб вийшла зайва волога (я чекав 15 хвилин) і в коптильню на 45 хвилин! Час засікав від моменту як появився димок!
Зображення

всім смачного!))) :heey: :nyam:

PS: рецептики для туристичної, мисливської і рибальської кухні, мені ніби сподобались! http://cook-nature.ru/

Автор:  Maks [ 12 червня 2014, 14:07 ]
Тема повідомлення:  Re: Гаряче копчення!!!

ще одне питаннячко:

хто яку стружку використовує? чи є можливість використання не стружки а самих брусочків деревини, чи буде той самий ефект?

Сторінка 2 з 4 Часовий пояс UTC + 2 годин
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/