Мав на увазі , що купимо. Назначимо по графіку коптильника. А як рибу треба підготувати ? Форель, горбуша підійде ?
Ну олігархи, ше б Осетра захотіли коптити, підійде хижа риба Окунь,щука. А копітілка непродається, тільки інженерна ідея, для нормального сварщика це 2год роботи
особисто у мене зроблена із щитка часів СССР...сталь мін 2.5мм а мож і 3мм не заміряв!!! три роки практично без проблем...тільки недавно чуть прогоріла...заварилось!!!коптить практично все що можна закоптити!!!
я тут я там я повсюди...
Востаннє редагувалось Trade в 09 червня 2013, 18:28, всього редагувалось 1 раз.
засолюю у водно соляному розчині 5,5 год (солі в воді стільки щоб кинута туди сира картопля плавала), потім відмочую у чистій воді 1 год, просушую 1 год, копчу 45хв на відкритому балконі, диму рівно стільки як від одної сигарети.
Скумбія з коптілки ДУУУУУУУУУУже смачна, можна й пальці собі повідкусувати. Але в мене майже кожного разу шкіра дуже тріскає (перевязую тушки шпагатом щоб риба не розкривалась), це правда нікому не заважає, і на смак не впливає,але естетичний вигляд ......... Якщо хтось розкусив секрет поділіться.
Я скумбрію солю в 30 % розчині -1 добу, потім перевязую шпагатом, сушу прибл. 1 год. КОПЧУ. Кличу кума, знімаєм пробу (лопаєм) .
Якось тестували подобіє коптильні на рибалці, це була інтерпритація з двох мангалів... Рибка нам сподобалась, от я вирішив завести собі коптилочку.
Цей апаратик був куплений в Епіцентрі за 299 грн, виробник український завод СИЛУМІН! Правда довелось його трохи удосконалити, а саме добавити ніжки, щоб вона була незалежна від мангалу і сама розмішалась над вогнищем!
От і перший тест, коптили курячі стегна та крильця.
Про маринування вичитав в інеті: Промиваємо курятину, натираємо сумішшю перців (червоний та чорний) і сіллю! Все в пакет і в прохолодне місце на годину часу, потім просушити на вітрі, щоб вийшла зайва волога (я чекав 15 хвилин) і в коптильню на 45 хвилин! Час засікав від моменту як появився димок!
всім смачного!)))
PS: рецептики для туристичної, мисливської і рибальської кухні, мені ніби сподобались! http://cook-nature.ru/
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей
Доступно
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете додавати файли у цьому форумі