Тернопільський клуб рибалок http://fishing-club.te.ua/ |
|
Гаряче копчення!!! http://fishing-club.te.ua/viewtopic.php?f=56&t=529 |
Сторінка 3 з 4 |
Автор: | rc5 [ 12 червня 2014, 15:45 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
минулий сезон коптили рибку і м'ясо на тирсі ольхи і вишні заморочуватись іншими тирсами не знаю чи є смисл мені дана суміш дуже подобається |
Автор: | tedden [ 12 червня 2014, 15:57 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
я завжди коптив на суміші тирси ольхи і фруктових дерев (вишня, слива, яблуня, черешня), не завжди тирсу ольхи знаходив то брав просто тирсу фруктових, але не дрібну дуже, брусочки не використовував, не знаю як вони себе поводять, |
Автор: | sagittarius79 [ 12 червня 2014, 20:41 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
написав Maks ще одне питаннячко: хто яку стружку використовує? чи є можливість використання не стружки а самих брусочків деревини, чи буде той самий ефект? думаю варто використовувати стружку листяних порід дерева, які не мають смол (яблуня , груша, ясен, береза, вільха, клен , дуб і т. д.) Часом додаю зелені листки або сирі гілочки винограду або вишні. Тирсу стараюсь не використовувати (швидше тліє від стружки ) Хвойні породи і технічна деревина - табу! |
Автор: | tedden [ 12 червня 2014, 21:51 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
я теж мав на увазі не "опилки", а стружку переклав не правильно |
Автор: | Maks [ 13 червня 2014, 14:56 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
Я завжди використовував стружку фруктових дерев... просто останнього разу задовбався сокирчиною тесати... на цьому фото http://clip2net.com/s/iiY48h видно брусочки під лящиком, от і зацікавило чи вони для диму, чи замість підставочки))) |
Автор: | sagittarius79 [ 13 червня 2014, 15:51 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
Думаю як би ти нарізав кубіками по 3-4 см деревину все було б гуд. Для себе вибрав самий оптимальний варіант - стружка з-під бензопили , виглядає так : |
Автор: | Maks [ 13 червня 2014, 16:25 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
написав sagittarius79 Думаю як би ти нарізав кубіками по 3-4 см деревину все було б гуд. Для себе вибрав самий оптимальний варіант - стружка з-під бензопили , виглядає так : також думав над цим варіантом, правда змащування ланцюга мастилом мене заганяє в ступор, моя пила лиє масла досить багато ((( буду пробувати нарізати без змащування! |
Автор: | mdendyuk [ 17 червня 2014, 12:18 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
Я для цього діла придбав електрорубанок. З сели притарабанив 1 колодочку вільхи та 1 колодочку лісової вишні. Перед коптінням 5 хв і ................... |
Автор: | tedden [ 17 червня 2014, 15:17 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
я користувався звичайним рубанком, виходила стружка те що треба, правда багато стружки їм не зробиш, а от електрорубанок саме те ! швидко і без напряга |
Автор: | tedden [ 27 липня 2014, 21:06 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
хто користувався коптильнею з гідрозатвором в домашніх умовах, тобто на кухні , як враження ? |
Автор: | Мурчик [ 28 липня 2014, 07:20 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
невелика кількість диму-прясутня, але приємна)) робив скумбрию, бочок -десь хв. 30- 40. шинка 1,5 год. все чудово. |
Автор: | fisheye [ 28 липня 2014, 19:27 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
Головне памятати правило - копчені страви не варто часто споживати, хоча вони й смачні. Копчене дуже шкідливе для організму, в димі стружки дерева канцерогенні речовини, а це може викликати рак. |
Автор: | tedden [ 28 липня 2014, 20:11 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
ти так не лякай людей а то ніхто копченого їсти не буде хоч те що в магазинах продають може бути і шкідливіше набагато, хто зна з чого його виробляють, але ти правий, зловживати не треба, я не завжди з уловом буваю, що можна покоптити, хоч і бувало, чотири-п'ять кокунів по 400-500 грам, а не було де зробити, так як уявив собі їх копченими,.... ну і скумбрію закоптити теж фест, ну і сальце або бочок, коли куцю зарізали закоптити, рідних, близьких, да і себе трохи уважити, чи курочку або стегна... ладно закінчую писати, а то вже.. головне не забувати - всього в міру, що занабто то не здраво !!! |
Автор: | FISHHANTER [ 18 вересня 2014, 00:06 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
Вирішив і я поділитись досвідом. Коптілку таку маю четвертий рік. Вже друге дно наварив. Ніякого водяного затвору нема , просто кришка.Тирса, вірніше геблівки дубові використовую (коллєга меблі робить) Якихось особливих рецептів не використовую.Фішка в тому щоб рибка в міру солена получилась.Пробував по різному і різні види риб.Заре копчу в основному щуку і окуня також дуже смачно виходить лящ і товстолоб. В ропі рибу не мочу(гєморно). Чищену рибу , можна свіжу можна з морозилки, просто натираю сіллю, на більших екземплярах по спині роблю надрізи.Через годину в коптілку.Відколи дим з під кришки пішов засікаю 20хв для малої і 35-40хв для великої риби. Клись викину фотки.Тут головне гарна компанія і пару відер пива . |
Автор: | vilniy [ 08 липня 2019, 10:16 ] |
Тема повідомлення: | Re: Гаряче копчення!!! |
Добрий день! Приєднаюся до бесіди. Маю домашню коптильню, в мене не саморобна, а покупна. Для копчення користуюся щепою з вільхи, яблуні, бук, черешня. Виходить смачно. Проблем зі смаком стороннім не маю. Вільха вона універсальна, підійде до всього. Можливо в деяких коптильнях і можно використовувати тирсу, проте я коли купував мені рекомендували все ж саме щепу. Вона не так швидко перегорає. Також зручно коли в коптильні є піддон для стікання жиру під час копчення. |
Сторінка 3 з 4 | Часовий пояс UTC + 2 годин |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |