Запам'ятати мене з цього комп'ютера
Рыболовный интернет-магазин Фиш-мир
Відповісти Сторінка 3 з 4 [ 48 повідомлень ]
Гаряче копчення!!!

Администратор
Аватар користувача
З нами з:
25 листопада 2008, 20:44
Повідомлень: 481

Дякував (ла): 176
Подякувати: 312
Повідомлення
Додано: 12 червня 2014, 15:45
минулий сезон коптили рибку і м'ясо на тирсі ольхи і вишні заморочуватись іншими тирсами не знаю чи є смисл мені дана суміш дуже подобається
Зображення

Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
24 березня 2013, 17:18
Повідомлень: 677
Звідки: Ternopil
Дякував (ла): 84
Подякувати: 73
Повідомлення
Додано: 12 червня 2014, 15:57
я завжди коптив на суміші тирси ольхи і фруктових дерев (вишня, слива, яблуня, черешня), не завжди тирсу ольхи знаходив то брав просто тирсу фруктових, але не дрібну дуже, брусочки не використовував, не знаю як вони себе поводять,


Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
22 жовтня 2013, 10:11
Повідомлень: 302
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 29
Подякувати: 141
Повідомлення
Додано: 12 червня 2014, 20:41
написав Maks
ще одне питаннячко:

хто яку стружку використовує? чи є можливість використання не стружки а самих брусочків деревини, чи буде той самий ефект?


думаю варто використовувати стружку листяних порід дерева, які не мають смол (яблуня , груша, ясен, береза, вільха, клен , дуб і т. д.) Часом додаю зелені листки або сирі гілочки винограду або вишні. Тирсу стараюсь не використовувати (швидше тліє від стружки ) Хвойні породи і технічна деревина - табу!
не страшно коли ти один , страшно коли ти ноль

Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
24 березня 2013, 17:18
Повідомлень: 677
Звідки: Ternopil
Дякував (ла): 84
Подякувати: 73
Повідомлення
Додано: 12 червня 2014, 21:51
я теж мав на увазі не "опилки", а стружку переклав не правильно :)


Активний дописувач
Аватар користувача
З нами з:
30 квітня 2012, 15:29
Повідомлень: 113
Звідки: Ivano-Frankivsk
Дякував (ла): 12
Подякувати: 74
Повідомлення
Додано: 13 червня 2014, 14:56
Я завжди використовував стружку фруктових дерев...

просто останнього разу задовбався сокирчиною тесати...

на цьому фото http://clip2net.com/s/iiY48h видно брусочки під лящиком, от і зацікавило чи вони для диму, чи замість підставочки)))


Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
22 жовтня 2013, 10:11
Повідомлень: 302
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 29
Подякувати: 141
Повідомлення
Додано: 13 червня 2014, 15:51
Думаю як би ти нарізав кубіками по 3-4 см деревину все було б гуд. Для себе вибрав самий оптимальний варіант - стружка з-під бензопили , виглядає так :

Зображення
не страшно коли ти один , страшно коли ти ноль

Активний дописувач
Аватар користувача
З нами з:
30 квітня 2012, 15:29
Повідомлень: 113
Звідки: Ivano-Frankivsk
Дякував (ла): 12
Подякувати: 74
Повідомлення
Додано: 13 червня 2014, 16:25
написав sagittarius79
Думаю як би ти нарізав кубіками по 3-4 см деревину все було б гуд. Для себе вибрав самий оптимальний варіант - стружка з-під бензопили , виглядає так :

Зображення



також думав над цим варіантом, правда змащування ланцюга мастилом мене заганяє в ступор, моя пила лиє масла досить багато (((

буду пробувати нарізати без змащування!


Новенький
З нами з:
05 червня 2011, 09:57
Повідомлень: 3
Звідки: Львів
Дякував (ла): 1
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 17 червня 2014, 12:18
Я для цього діла придбав електрорубанок. З сели притарабанив 1 колодочку вільхи та 1 колодочку лісової вишні. Перед коптінням 5 хв і ................... :ok:


Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
24 березня 2013, 17:18
Повідомлень: 677
Звідки: Ternopil
Дякував (ла): 84
Подякувати: 73
Повідомлення
Додано: 17 червня 2014, 15:17
я користувався звичайним рубанком, виходила стружка те що треба, правда багато стружки їм не зробиш, а от електрорубанок саме те ! швидко і без напряга


Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
24 березня 2013, 17:18
Повідомлень: 677
Звідки: Ternopil
Дякував (ла): 84
Подякувати: 73
Повідомлення
Додано: 27 липня 2014, 21:06
хто користувався коптильнею з гідрозатвором в домашніх умовах, тобто на кухні , як враження ?


Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
02 листопада 2012, 20:49
Повідомлень: 343
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 49
Подякувати: 87
Повідомлення
Додано: 28 липня 2014, 07:20
невелика кількість диму-прясутня, але приємна))
робив скумбрию, бочок -десь хв. 30- 40.
шинка 1,5 год.
все чудово.
Мурчик-добрий! Зображення
За це повідомлення автора Мурчик подякували:
tedden (28 липня 2014, 08:20)


Активний дописувач
Аватар користувача
З нами з:
08 жовтня 2013, 08:57
Повідомлень: 85
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30
Подякувати: 9
Повідомлення
Додано: 28 липня 2014, 19:27
Головне памятати правило - копчені страви не варто часто споживати, хоча вони й смачні.
Копчене дуже шкідливе для організму, в димі стружки дерева канцерогенні речовини, а це може викликати рак. :(


Клубівець
Аватар користувача
З нами з:
24 березня 2013, 17:18
Повідомлень: 677
Звідки: Ternopil
Дякував (ла): 84
Подякувати: 73
Повідомлення
Додано: 28 липня 2014, 20:11
ти так не лякай людей :) а то ніхто копченого їсти не буде :) хоч те що в магазинах продають може бути і шкідливіше набагато, хто зна з чого його виробляють, але ти правий, зловживати не треба, я не завжди з уловом буваю, що можна покоптити, хоч і бувало, чотири-п'ять кокунів по 400-500 грам, а не було де зробити, так як уявив собі їх копченими,.... ну і скумбрію закоптити теж фест, ну і сальце або бочок, коли куцю зарізали закоптити, рідних, близьких, да і себе трохи уважити, чи курочку або стегна... ладно закінчую писати, а то вже.. головне не забувати - всього в міру, що занабто то не здраво !!!


Активний дописувач
Аватар користувача
З нами з:
13 липня 2014, 07:43
Повідомлень: 58
Звідки: теребовлянська дружба
Дякував (ла): 22
Подякувати: 20
Повідомлення
Додано: 18 вересня 2014, 00:06
Вирішив і я поділитись досвідом. Коптілку таку маю четвертий рік. Вже друге дно наварив. Ніякого водяного затвору нема , просто кришка.Тирса, вірніше геблівки дубові використовую (коллєга меблі робить) Якихось особливих рецептів не використовую.Фішка в тому щоб рибка в міру солена получилась.Пробував по різному і різні види риб.Заре копчу в основному щуку і окуня також дуже смачно виходить лящ і товстолоб.
В ропі рибу не мочу(гєморно). Чищену рибу , можна свіжу можна з морозилки, просто натираю сіллю, на більших екземплярах по спині роблю надрізи.Через годину в коптілку.Відколи дим з під кришки пішов засікаю 20хв для малої і 35-40хв для великої риби.
Клись викину фотки.Тут головне гарна компанія і пару відер пива :beer: .
За це повідомлення автора FISHHANTER подякували: 3
parawyt (09 січня 2015, 22:14), Rivs2010 (18 вересня 2014, 05:51), tedden (18 вересня 2014, 09:06)


Новенький
З нами з:
05 липня 2019, 16:50
Повідомлень: 3
Звідки: Харків
Дякував (ла): 0
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 08 липня 2019, 10:16
Добрий день! Приєднаюся до бесіди.
Маю домашню коптильню, в мене не саморобна, а покупна.
Для копчення користуюся щепою з вільхи, яблуні, бук, черешня. Виходить смачно. Проблем зі смаком стороннім не маю. Вільха вона універсальна, підійде до всього.
Можливо в деяких коптильнях і можно використовувати тирсу, проте я коли купував мені рекомендували все ж саме щепу. Вона не так швидко перегорає. Також зручно коли в коптильні є піддон для стікання жиру під час копчення.

Показувати повідомлення за: Сортувати за
Відповісти Сторінка 3 з 4 [ 48 повідомлень ]

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Доступно

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі
Знайти:
Вперед:   
cron