Запам'ятати мене з цього комп'ютера
Рыболовный интернет-магазин Фиш-мир
Відповісти Сторінка 1 з 1 [ 3 повідомлень ]
Річкова риболовля

Активний дописувач
З нами з:
24 вересня 2014, 22:27
Повідомлень: 35
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 0
Подякувати: 11
Повідомлення
Додано: 02 жовтня 2014, 20:55
Тим, хто рибалить на ставках, озерах, водосховищах, морях і океанах; тим, хто рибалить спінінгом, робити у цій гілці просто нічого. Тут будуть вести занудні монотонні теревені поплавчаники, чиє серце належить виключно ріці. І не так важливо яка вона: велика чи маленька, якої ширини її русло. Головне, щоб вона була цікава ловцеві, мала свої ковбані, чорториї і перекати, а також тиху воду. А в тихій воді, як відомо, чорти водяться. Той, хто кохається у річкових техніках рибальства, звик із заплющеними очима відрізняти донний зачеп від клювання плоскирки, не боїться заплутати свою "одиничку" у вербових лапах; той, хто просто чманіє від його величності ПРОВЕДЕННЯ, сподіваюсь, не тільки знайде тут багато цікавого, а й поділиться власним досвідом, можливо - рибальськими секретами, словом - буде своїм хлопцем! То ж - поїхали!

http://teamfisher.ru/articles/2014/05/27/716.html
http://kaliningrad-fishing.ru/rog/pr9-1 ... -0198.html


Постійний відвідувач
Аватар користувача
З нами з:
04 березня 2012, 22:55
Повідомлень: 237
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 0
Подякувати: 264
Повідомлення
Додано: 31 грудня 2014, 19:33
Написав так написав:-)


Активний дописувач
З нами з:
24 вересня 2014, 22:27
Повідомлень: 35
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 0
Подякувати: 11
Повідомлення
Додано: 24 вересня 2015, 21:41
Моська гавкає, а слон іде, але я не це хотів сказати.
Цьогорічна річкова риболовля, зокрема на Сереті, цікава тим, що два місяці літа та й перший осінній - вересень були і є досить засушливими. Такого низького рівня особисто я не пам'ятаю з часів реконструкції шлюзного мосту, з 1979 року. Я не беру до уваги минулорічний "мах" місцевої влади із рівнем Серету, коли на ставі будувалися причали для скутерів.
Той, хто прогулюється гідропарком "Топільче", очевидно, звернув увагу, що на 80% акваторії Серету проглядається річкове дно. Втім, є кілька місцин, де мирну рибу можна рибалити з глибини 0.5-0.7 м, зокрема, напроти колишнього 46-го гастроному. Цікаво, що активний час рибальства починається з 17-ї години і до смеркання. Тут, як на мене, цікавий ландшафт місцини, коли після 16-ї години сонце повертає на південний захід, потім - на захід, то ж вся місцина опиняється у тіні за горою, що за умовами рибальства "кидає фори" Тернопільському ставу, дзеркало якого світиться у сонячних бліках. З цього приводу особисто я не надто ратую за вечірню риболовлю на набережній парку ім. Шевченка: промені сліплять, та й риба не терпить відкритого сонячного проміння.
Рибальство на малих глибинах вимагає легких снастей. Тому повинен вам сказати, що у порівнянні з іншими поплавцевими снастями, чудово себе показує махове вудлище із глухою і легкою оснасткою. Чому потрібна легка оснастка? Очевидно зрозуміло, що на таких глибинах риба дуже обережна, тому безшумно покласти оснастку на водне зеркало у змозі лиш махова вудка. Думаю, що в даних умовах рибальства і штекер не надто ефективний.
Оснастка. Відомі рибальські бренди , зокрема Colmic, пропонують поплавці, нижня частина яких, що контактує з водою має специфічне розфарбування, завдяки якому сигналізатор клювання є невидимим для риби. У такому рибальстві такі есклюзивні речі є назамінними. Відвантаження оснастки краще робити кількома дрібками свинцю. Одинарна ковзаюча оливка чи груша "не проконає", так як при контакті з водою вона обов'яково булькне, що, без сумніву, насторожить рибу. Снасть із маленькою гірляндою важків ви без проблем плавно положите на воду. Ваше основне завдання після того, як риба знайдена, не розлякати її і, використовуючи приваду, максимально активізувати.
Той, хто цв'яхом стоїть на березі, робить особисто собі ведмежу послугу: у прозорій воді риба чудово все бачить, тому використовуйте у ловах рибальський стільчик.
Тактика лову. Зазначу, що як би ви не маскувалися, цього абсолютно недостатньо для досягнення успіху. У проведенні оснастки потрібно використовувати техніку короткочасного або постійного гальмування оснастки. Тактика ловця - постійно підкидання привади у лінію доріжки проведення. Робити це потрібно часто, але оперувати невеличкими дозами. Мирна риба, зокрема плотва, дуже полюбляє дробне підгодовування. Якщо це робити правильно, у вас з'явиться реальний шанс хоча б на кілька годин затримати її у активній зоні. То ж спробуйте!Щасти!

Показувати повідомлення за: Сортувати за
Відповісти Сторінка 1 з 1 [ 3 повідомлень ]

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

Доступно

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі
Знайти:
Вперед: