Запам'ятати мене з цього комп'ютера
Рыболовный интернет-магазин Фиш-мир
Ця тема закрита, ви не можете редагувати повідомлення і писати відповіді Сторінка 1 з 3 [ 36 повідомлень ]
II Кубок Тернопільської обл. по спортивному лову карпа!

Активний дописувач
З нами з:
10 травня 2010, 19:14
Повідомлень: 78
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 10
Подякувати: 14
Повідомлення
Додано: 28 серпня 2010, 21:40
1. ПРОГРАММА ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ
1.1. Місце і час проведення : Львівська область, Яворовський р-н,село Прилбичі з 07.10 по 10.10.2010 року.
1.2. Прибуття спортсменів - 07.10.2010 до 8.00, реєстрація

Жеребкування і збори капітанів 8:30 - 10.00.
Розміщення в секторах - 10.00 - 12.00:
Старт - в 12.00,
Фініш - 10.10.2010 в 12.00,
Побудова і нагородження в 10.10.2010 в 13.00,

1.3. У турнірі можуть взяти участь усі бажаючі Стартовий внесок - 500 грн.
1.4.Организаторы: Тернопільська обласна федерація риболовного спорту, магазин "Рибак"
1.5.Спонсори турніру: Тернопільська обласна федерація риболовного спорту, магазин "Рибак"
1.6.Рекламна підтримка: Fishing club
1.7. Інформаційна підтримка: Fishing club

2. ЗАЯВКИ НА УЧАСТЬ В ЗМАГАННЯХ
2.1 Планована кількість команд - 30.
2.2 Реєстраційні заявки на участь в змаганнях подаються до наявності вільних місць. У зв'язку з обмеженою кількістю секторів участь в змаганні можливо тільки по попередній реєстрації. Виїзд до місця змагання тільки за наявності підтвердження про участь від організаторів. Форма: заявки: див. додаток №1.
2.3. Загальний стартовий внесок - 500грн.
2.4. Склад команди - 3 (три) людини, (2 учасники + 1 помічник). Жоден учасник не може виступати індивідуально.
2.5. Команди подали попередню заявку, повинні в обов'язковому порядку повідомити організаторів про запізнення на реєстрацію. Команда, відсутня (що не приїхала або не повідомила про запізнення) на момент жеребкування, дискваліфікується і не може брати участь в турнірі.
2.6. Оргкомітет в праві відмовити команді в прийомній заявці без пояснення причин.

3. ЗБОРИ КАПІТАНІВ
3.1. Збори капітанів носять інформативний характер і можуть проводиться до початку змагань. Відповідно до пункту № 8 справжніх правил, на цих зборах затверджується жюрі, для розгляду поданих протестів, прийняття санкцій, визначення результатів змагань і тому подібне

4. ЖЕРЕБКУВАННЯ
4.1. Жеребкування проводиться під контролем організаторів, в наступному порядку: Головний суддя змагань витягає номер команди початкуючою жеребкування секторів. Представник вибраної команди витягає номер свого сектора, після цього витягає номер наступної команди, і так далі.
4.2. У разі відсутності капітана або уповноваженого представника команди хтось з представників суддів тягне за нього долю.

5. ЗАГАЛЬНІ СТАНИ
5.1. Кожній команді дається 120 хвилин для заїзду в сектор і на підготовку. По приїзду до місця проведення змагань рибалки повинні розмістити усі свої снасті і підгодівлю усередині сектора, визначеного долею. Підготовка снастей і підгодівлі, може бути почата до сигналу, що означає початок змагань.
5.2. Учасники можуть добиратися до місця проведення змагання своїм транспортом.
5.3. У кожній зоні є свій старший суддя;
5.4. У залік йдуть тільки дзеркальні, лускаті, голі коропи, білі Амури від 0кг.Спіймана риба повинна зберігатися в коропових мішках (не більш за один екземпляр в кожному мішку). Мішки повинні знаходитися максимально глибоко під водою; усередині мішків не повинно бути поплавців або інших сторонніх предметів.

- Ніякий інший спосіб зберігання спійманої риби під час змагань не допускається. Учасники мають бути забезпечені достатньою кількістю власних мішків для зберігання риби. Риба, пред'явлена на зважування із слідами ушкоджень, отриманих в результаті явно недбалого з нею звернення, в залік не йде і є основою для застосування штрафних санкцій. Якщо усі коропові мішки зайняті, необхідно звернутися до судді, щоб зважити рибу і звільнити мішки.
- Риба йде в залік навіть якщо вона випадково спіймана не в рот, а забагрює. Цілеспрямоване багрення риби заборонене.

5.5. Заборонено користуватися підгодівлею і насадками тваринного походження в живому і неживому виді, риб'ячою ікрою, металевими приманками.

- Дозволено застосовувати тільки зерна, бойлы, пелетс, діаметр яких не повинен перевищувати 40 мм. Глина, бентонит (бентонитовая глина) заборонені.
- Після закінчення змагання залишки підгодівлі не мають бути відправлені до водоймища.

5.6. Змагання проводиться в один етап тривалістю 72 години; у разі вимушеного передчасного припинення змагання, пов'язаного, наприклад, з грозою, воно вважається таким, що відбулося, якщо з моменту його початку пройшло не менше 48 годин.
5.7. Кожен учасник повинен знати регламент змагань і виконувати його правила в повному об'ємі.
5.8. Довжина коропових вудилищ, вудилищ для годування ( спод) і маркерних вудилищ не повинна перевищувати 4 м. Дозволені тільки безінерційні котушки. Дозволено використання шок-лидеров. Лов риб повинен вестися тільки на волосяний монтаж. Волосіні вудилищ після занедбаності не повинні виходити за умовні межі сектора лови (в т.ч. і в крайніх секторах), що утворюються уявними лініями, що є продовженням бічних сторін секторів.

- Оснащення можуть бути доставлені в точку лову тільки за допомогою вудилища. Кожне вудилище може бути оснащене тільки одним одинарним гачком а насадка повинна кріпитися до нього виключно за допомогою "волосяного" монтажу.
- Допускається використання грузил вагою не менше 50 р.. Дозволені тільки безпечні монтажі, які дозволяють коропові (Амуру) звільнитися від грузила у разі обриву основної волосіні.
- Лов на поплавцеву снасть, фідер, свингтип, квивертип, з використанням годівниць-пружин і "макушатников" заборонена.
- Закид можна застосовувати тільки через голову. Бічний закид оснащення з грузилом заборонено.
- Керовані по радіо пристосування і ехолоти заборонені.

Дозволено застосування механічних сигналізаторів клювання, а також електронних сигналізаторів клювання.
- Під час лову у воді можуть знаходитися два маркери, у тому числі що світяться. Ці маркери можуть залишатися у воді на всьому протязі змагання і мають бути витягнуті з неї після його закінчення.

- Наявність у спортсменів коропових мішків (не менш 3-х) і спеціального матраца для риби обов'язково. Їх якість повинна забезпечувати повну безпеку для коропів.
- Рибалки повинні в обов'язковому порядку зволожувати короповий матрац і коропові мішки перед тим, як помістити на них (у них) рибу.Обов'язкова наявність у матраца ємності з водою. Уся зважена риба в живому виді акуратно відпускається назад у водоймище.
- Заборонено передавати кому-небудь свою спійману рибу чи приймати від кого-небудь спійману ними рибу.
- Заборонено освітлювати воду ліхтарями і прожекторами, але використання джерел освітлення усередині намету допускається. При закладі підсіченої риби в подсачек можливе застосування налобного ліхтаря слабкої потужності.
- Заходити у воду можна тільки для підсочування спійманої риби.
- Після закінчення змагання спортсмени повинні прибрати в секторі усе сміття.
- Будь-які риболовецькі пристосування, які приводяться в рух стислим повітрям, газом або електрикою, заборонені.
- Рух автотранспорту учасників, включення автомобільних двигунів і фар, в процесі змагань заборонено, окрім транспортних засобів організаторів змагання.

5.9. Команда має право оснастити необмежену кількість коропових вудилищ але ловити можна одночасно максимум чотирма вудилищами на двох. Запасні вудилища не можуть розміщуватися на підставках, де знаходяться задіяні в лові вудилища, і повинні стояти вертикально.
5.10. Вудки з поплавцями-маркерами мають бути легко визначувані, помічені і теж не можуть знаходитися на підставках поряд з вудилищами, що беруть участь в лові.
5.11. Тільки самі спортсмени можуть користуватися подсачеком.
5.12. Учасники не мають права приймати ніякій допомозі з боку.
5.13. Спортсмени можуть використовувати простір усередині свого сектора за власним розсудом. Поблизу секторів лову рибалки інших команд зобов'язані переміщатися, не створюючи шуму. Усі дії пов'язані безпосередньо з рибним ловом (занедбаність, виведення, підгодовування, узяття риби в підсак), повинні здійснюватися рибалками усередині своїх секторів.
5.14. Закидати підгодівлю можна рукою або за допомогою ручної "рогатки" (для підгодовування), "парашута", ковша з довгою рукояттю (одноручного або дворучного) або без неї, за допомогою одно- і дворучної трубки-кобри, катапульти на тренозі, що приводиться в дію розтяганням джгута вручну, потужність, якій залежить від характеристик гумового джгута і сили його розтягування. Можна також використовувати мішки ПВА, нитка ПВА, годівницю -"ракету" довжиною не більше 200 мм внутрішній діаметр якої не повинен перевищувати 50 мм.
5.15. Усі види годування, включаючи "парашут" ( катапульта), дозволені у світлий час доби з 10.00 до 11.00 і з 17.00 до 18.00

- Протягом усього іншого часу підгодовування з використанням дозволених інгредієнтів заборонене (окрім "кобри" і ПВА-материалов).

5.16. Під час змагання судді можуть знаходиться в секторі, позаду рибалок справа або ліворуч, не заважаючи процесу лову, але маючи можливість спостерігати за їх уловом. Коропові мішки мають бути встановлені так, щоб суддя міг їх бачити; риба міститься в цих мішках живої аж до приходу бригади зважування.
5.17. Спортсмени зобов'язані, на першу вимогу суддів, надати (вимотати) одну або декількох вказаних снастей для перевірки.
5.18. Акредитованим фотокореспондентам і відеооператорам, і іншим особам дозволено проходити в сектори, тільки з дозволу капітана команди.

6. СИГНАЛИ, що ПОДАЮТЬСЯ В процесі ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ.
6.1. Після першого сигналу рибалки можуть увійти до своїх секторів і приступити до установки устаткування, зборки і оснащення вудилищ, приготування підгодівлі і "маркероваться". На усі ці операції відводиться 120 хвилин.
6.2. Другий сигнал-початок змагань.
6.3. Третій сигнал-фініш.Третій сигнал означає, що змагання закінчене. Якщо до третього сигналу комусь з учасників вдалося підсікти рибу те йому надається ще 15 хвилин після фінального сигналу, щоб встигнути завести її в підсак. В цьому випадку через 15 хвилин буде даний четвертий сигнал, після якого в залік приймається тільки спіймана і вийнята з води риба.

7. ЗВАЖУВАННЯ
7.1. Зважування виробляється двома суддями. Воно здійснюється оперативно і не рідше за один раз в 3 години.
7.2. Зважування повинне проводитися за допомогою протестованих вагів Вони закріплюються на тренозі, встановленій на землі. Марка і модель вагів з поділками в 20гр.
7.3. Записи з вказівкою результатів зважування мають бути розбірливі і зрозумілі як суддям, так і самим спортсменам.
7.4. Ніхто, окрім учасників, рибу яких зважують суддів і членів жюрі (у разі виникнення спірних ситуацій), не має права втручатися в хід зважування ні словесно, ні яким-небудь іншим чином. Одна людина з бригади зважування виробляє само зважування, інший фіксує результат у відповідних документах.
7.5. Сумка для зважування, що надається організаторами, обов'язкова і служить для визначення ваги кожного екземпляра риби окремо; вона має бути зволожена перед кожним черговим зважуванням, а ваги приведені до нуля. Допускається використання тільки спеціальних коропових сумок для зважування з м'якої ажурної синтетичної тканини, проникної вологу. У усіх двох зонах сумки для зважування мають бути однотипними.
7.6. Аж до приходу бригади зважування учасники не повинні виймати коропові мішки з води. Риба виймається і на короповому матраці перекладається в сумку для зважування одним з членів "двійки"; після зважування риба відпускається у водоймище з усіма обережностями.
7.7. Під час зважування учасник має бути поруч, щоб контролювати процес і підписати протокол, в якому фіксується вага кожного екземпляра. Ніякі протести з приводу ваги спійманої риби після завершення зважування, повернення її у водоймище і підписання протоколу не приймаються.
7.8. Спіймана риба фіксується підписом представником однієї з сусідніх по сектору команд.

9 ПРОТЕСТІВ
9.1. В ході змагань можлива подача жюрі усних протестів пов'язаних з порушеннями правил окремими командами. В цьому випадку при розгляді таких протестів жюрі може прийняти рішення про дискваліфікацію, або попередження команди. У разі повторного попередження команда дискваліфікується. Тільки жюрі може дискваліфікувати команду.
9.2. Усі протести (окрім тих, що торкаються підсумкового розподілу місць), мають бути передані в жюрі протягом години після закінчення турніру. Протести можуть бути сформульовані в словесній формі, але після цього вони мають бути відразу підтверджені письмово. Протести, що стосуються підсумкового розподілу місць, можуть бути подані пізніше, а саме протягом 30 хвилин після оголошення остаточних результатів.
9.3. На підсумковому протоколі з остаточним розподілом місць має бути вказаний час його роздруку. Кожен письмовий протест, адресований жюрі, повинен в обов'язковому порядку оплачуватися у розмірі 100 гривен; у разі, якщо протест буде визнаний жюрі необгрунтованим, ця сума переходить в оргкомітет.
9.4. Протести, пов'язані з результатами змагань, подаються головному судді у письмовій формі протягом 30 хвилин після офіційного оголошення результатів і супроводжуються депозитом в 300 грн. У разі відхилення протесту вказана сума переводиться на рахунок оргкомітету.
9.5. Головний суддя зобов'язаний досконало знати правила і стежити за їх дотриманням.

10 ПОРУШЕНЬ І САНКЦІЇ РОЗРАХУНКОВА ТАБЛИЦЯ САНКЦІЙ :
а) ПОПЕРЕДЖЕННЯ - за порушення пп., 2,5.; 5.11.; 5.12.;5.19;
b) ДИСКВАЛІФІКАЦІЯ - за порушення пп. 5.4.; 5.5.; 5.8.; 5.15.; і повторне порушення пунктів : 2,5.; 5.11.; 5.12.; 5.19;

11 РОЗПОДІЛ МІСЦЬ, ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ МІСЦЬ
11.1. Загальний розподіл командних місць :
розподіл місць виробляється відповідно до ваги спійманої залікової риби. У разі рівності ваги, переможець визначається по кращому середньому улову, тобто загальна вага ділиться на кількість виловлених екземплярів.
11.2. У номінації "найбільша риба" переможець визначається в загальному заліку по найбільшій вазі спійманого коропа, або Амура.
11.3. Підсумковий розподіл місць визначається організаторами.

12. ТРЕНУВАННЯ
12.1. Усі тренування в місці проведення змагання закінчуються за 10 днів до початку цього заходу.

13. ЦЕРЕМОНІЯ ЗАКРИТТЯ І НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ
13.1. Церемонія закриття і нагородження команд проходить по закінченню змагання.
13.2. Три перші команди в загальному заліку отримують кубки, золоті, срібні і бронзові медалі, також усі учасники будуть нагороджені пам'ятними грамотами.

У разі збігу призового місця з однією з номінацій, приз в номінаціях до іншої команди не переходить.

Під час змагань усі учасники турніру забезпечуються питною водою 3л, також на водоймищі знаходиться колодязь з питною водою, живлення організовується учасниками самостійно.
Інтернет-сайт:

Контактні телефони організаторів :
0506682599 - Віктор
0678669229 - Ігор
0506716376 - Олег
Востаннє редагувалось Igora_85 в 11 вересня 2010, 20:18, всього редагувалось 1 раз.

Новенький
З нами з:
06 вересня 2010, 12:40
Повідомлень: 1
Звідки: ужгород
Дякував (ла): 0
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 06 вересня 2010, 12:46
Прошу зарегистртровать команду УЖ ужгород! спосибо. :heey:


Новенький
З нами з:
06 вересня 2010, 11:36
Повідомлень: 3
Звідки: Ужгород
Дякував (ла): 0
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 06 вересня 2010, 13:26
Команда "Уж" Ужгород:
1.Долинич І.І. 0678649984
2.Ещенко В.О 0956045407
3.Долинич Т.І.


Новенький
З нами з:
08 вересня 2010, 12:10
Повідомлень: 1
Звідки: Бердичів
Дякував (ла): 0
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 08 вересня 2010, 12:15
Прошу зареєструвати команду "Pro Carp Бердичів".
капітан - Городченко М.І.
стар.пом.- Сітяшенко І.І.
кок - Бойков Р.В.


Новенький
З нами з:
08 вересня 2010, 17:04
Повідомлень: 1
Звідки: Житомир
Дякував (ла): 0
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 08 вересня 2010, 17:13
Прошу зареєструвати команду "Альянс" Житомир
Кузьменко Сергій 80633364042
Ганько Олександр


Новенький
Аватар користувача
З нами з:
14 вересня 2010, 14:18
Повідомлень: 23
Звідки: Lviv
Дякував (ла): 1
Подякувати: 2
Повідомлення
Додано: 14 вересня 2010, 14:21
Цитата:
5.15. Усі види годування, включаючи "парашут" ( катапульта), дозволені у світлий час доби з 10.00 до 11.00 і з 17.00 до 18.00

Немає змісту на Прилбичах обмежувати годування. Не ті відстані між секторами.
Цитата:
Під час змагань усі учасники турніру забезпечуються питною водою 3л, також на водоймищі знаходиться колодязь з питною водою, живлення організовується учасниками самостійно.

Криниці теж немає. Та і бігати в село дуже далеко.
Цитата:
2.4. Склад команди - 3 (три) людини, (2 учасники + 1 помічник). Жоден учасник не може виступати індивідуально.

Що дозволено і що заборонено помічнику? Розкрийте будь-ласка цей пункт
ЗображенняЛОФРС

Новенький
Аватар користувача
З нами з:
14 вересня 2010, 10:58
Повідомлень: 1
Звідки: м.Львів
Дякував (ла): 0
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 15 вересня 2010, 11:17
2.4. Склад команди - 3 (три) людини, (2 учасники + 1 помічник). ??????????????????????????????
Доброго дня організатори турніру, Вас вітає місто Львів, заздалегідь будем вдячні за проведення мабуть голосування за третього члена команди 1.Повноцінний учасник
2.Помічник
Ми одноголосно за повноцінного учасника, бо якось коли завжди команда з трьох осіб(повноцінна), і когось робити повара якось недоречно :empaty: , знетерпінням чекам інофрмації


Новенький
З нами з:
15 вересня 2010, 20:41
Повідомлень: 12
Звідки: Львов
Дякував (ла): 0
Подякувати: 0
Повідомлення
Додано: 15 вересня 2010, 20:46
Всем привет!
Ну вот всё и вырисовалось в понятную схему - про всё договорились и расставили точки над "і" :excl:
Начну с того, что волнует многих звонивших и общавшихся со мной лично: СОСТАВ КОМАНДЫ - 3(ТРИ) ПОЛНОЦЕННЫХ УЧАСТНИКА, но не менее 2(двух)
Далее:
-стартовый взнос без изменений - 500 грн с команды,
НО
кроме этого ОБЯЗАТЕЛЬНОГО взноса есть возможность поучавствовать внутри турнира в розыграше отдельных номинаций, типа Джек-пот:
1. Сумма 5-ти самых крупных рыб;
2. Самая крупная рыба;
3. Общий улов самого большого веса- т.е. победа в классической номинации;
4. Самое большое количество пойманых рыб.
Цена одной номинации - 300 грн. Таким образом, максимальный взнос может (но не обязательно!) составить 1700 грн (в зависимости от материальных возможностей, амбиций и уверенности в своих силах) на команду! Соответственно и возможность получить бОльшее количество призовых увеличивается.

Некоторые изменения к регламенту пропишу в ближайшие сутки - вам важно знать только одно: изменения эти не касаются СУТИ правил проведения турнира, опубликованных на сайте тернопольских рыболовов - они приводят правила к соответствию с реалиями водоёма.


Активний дописувач
З нами з:
10 травня 2010, 19:14
Повідомлень: 78
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 10
Подякувати: 14
Повідомлення
Додано: 16 вересня 2010, 20:34
написав Pavel K
Цитата:
5.15. Усі види годування, включаючи "парашут" ( катапульта), дозволені у світлий час доби з 10.00 до 11.00 і з 17.00 до 18.00

Немає змісту на Прилбичах обмежувати годування. Не ті відстані між секторами.
Цитата:
Під час змагань усі учасники турніру забезпечуються питною водою 3л, також на водоймищі знаходиться колодязь з питною водою, живлення організовується учасниками самостійно.

Криниці теж немає. Та і бігати в село дуже далеко.
Цитата:
2.4. Склад команди - 3 (три) людини, (2 учасники + 1 помічник). Жоден учасник не може виступати індивідуально.

Що дозволено і що заборонено помічнику? Розкрийте будь-ласка цей пункт


З складом команд вже вирішили, дальше на рахунок води покищо радив кожній команді забезпечувати себе самостійно до змагань. І з кормьошкою риби під час змагань обмежень в часі не буде.
До речі водоймище дійсно величезне і рибалка хороша я сьогодні тільки з вітам приїхав за дві сутки поза сотню кілограм наловив най більший 10,700 також 9,800; 8,900 це трійка найбільших, на днях виставлю фото звіт.
За це повідомлення автора Igora_85 подякували:
rc5


Активний дописувач
З нами з:
10 травня 2010, 19:14
Повідомлень: 78
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 10
Подякувати: 14
Повідомлення
Додано: 17 вересня 2010, 19:48
Команда "Теребовля"
Лазьо Ярослав
Лазьо Вікторія


Активний дописувач
З нами з:
10 травня 2010, 19:14
Повідомлень: 78
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 10
Подякувати: 14
Повідомлення
Додано: 17 вересня 2010, 19:55
Команда "Рибак" Тернопіль
Чайківський Ігор
Пипа Євген
Полевий Володимир


Активний дописувач
З нами з:
10 травня 2010, 19:14
Повідомлень: 78
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 10
Подякувати: 14
Повідомлення
Додано: 17 вересня 2010, 20:21
Команда "Бучач карп" Бучач
Бородиця Андрій
Бородиця Богдан


Новенький
З нами з:
30 червня 2010, 20:18
Повідомлень: 4
Звідки: Бучач
Дякував (ла): 0
Подякувати: 1
Повідомлення
Додано: 18 вересня 2010, 21:19
команда "бучач карп" обєдналася з командою"Хобі".
склад команди
Бородиця Андрій
Миколів Руслан
Бородиця Богдан


Активний дописувач
З нами з:
10 травня 2010, 19:14
Повідомлень: 78
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 10
Подякувати: 14
Повідомлення
Додано: 20 вересня 2010, 20:29
До речі, Я був дуже здивований що з такої великої кількості попався тільки один колутий карп й ще з цілими губами! Правда він вже трошки розумніший був за своїх друзів активно старався завести за жилку і все змотати в один клубок, але за допомогою мого колеги ми його швидко взяли в підсак без ніякий ускладнень хоча судячи по його губах в нього вже не один гачок там був.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.


Активний дописувач
З нами з:
10 травня 2010, 19:14
Повідомлень: 78
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 10
Подякувати: 14
Повідомлення
Додано: 21 вересня 2010, 14:12
Команда "Хамеліон" Львів
Войтків Ю. 0673533888
Лозинський Б.
Востаннє редагувалось Igora_85 в 21 вересня 2010, 14:15, всього редагувалось 1 раз.
Показувати повідомлення за: Сортувати за
Ця тема закрита, ви не можете редагувати повідомлення і писати відповіді Сторінка 1 з 3 [ 36 повідомлень ]

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

Доступно

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі
Знайти:
Вперед:   
cron